top of page

TaLente Dieren

Bij TaLenteZorg hebben wij een aantal wel heel bijzondere teamleden. Namelijk 4 paarden en 2 honden. Dieren kunnen een enorm goede raadgever zijn en een grote ondersteuning bij de begeleiding van kinderen met gedragsproblemen.  

Waarom paarden betrekken bij de begeleiding van kinderen?

Paarden zijn kuddedieren, maar ook prooidieren. Deze combinatie maakt dat ze heel gevoelig zijn voor non-verbale signalen. Heel belangrijk als je weet dat maar liefst 90% van de informatie die mensen uitwisselen non-verbaal is. Paarden zijn afhankelijk van de kudde om te kunnen overleven. Zij zijn altijd op zoek naar het vormen van een kudde. Samen met onze kinderen zijn wij deze kudde. Paarden zoeken aansluiting en verbinding zonder oordeel. Dit geeft jongeren zoveel ruimte om tot leren te komen. In de buurt van paarden zijn ze niet bang om fouten te maken, omdat er geen fout of goed bestaat bij paarden. Onze paarden dragen zo bij aan een belangrijk deel van onze begeleiding, veiligheid en het nastreven van onze kernwaarden.

De kracht van contact met honden

Meerdere studies hebben bewezen dat kinderen die opgroeien met een hond meer zelfvertrouwen, empathie en verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Als de kinderen die wij begeleiden bij ons zijn, zijn onze trouwe viervoeters er ook altijd. Op het moment dat de kinderen binnenkomen, krijgen zij een warm welkom van onze honden. Dit alleen al geeft een gevoel van geborgenheid en de bevestiging dat je gezien wordt. Honden leren ons mensen zoveel en kinderen hebben hier veel profijt van. 

Van-Esch-Paardencoaching-Alphen-aan-Den-rijn.jpg

TaLente Dieren

Maar liefst 6 prachtige dieren staan met veel liefde en toewijding tot onze beschikking. Als ze daar zin in hebben natuurlijk, want ook zij zijn weleens eigenwijs. Onze paarden Yero, Don, Bas en Femke genieten van het polderleven in Korteraar en onze honden Ted en Bruno wonen gezellig bij ons thuis en zijn er dus altijd voor de kinderen.

TaLente-Dieren-don
TaLente-Dieren-ted
TaLente-Dieren-Yero
TaLente-Dieren-Femke
TaLente-Dieren-Bruno
TaLente-Dieren-Bastiaan
bottom of page