top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNicole van Esch

Van hobby naar werk… Paardencoach Nicole van Esch waagde de sprong

Bijgewerkt op: 19 jul. 2020

Ik ben een van de lucky few die kan zeggen dat ik van mijn hobby mijn werk heb mogen maken. Elke dag ga ik met een grote lach naar mijn werk en doe ik wat ik het allerliefste doe: werken met paarden en kinderen of volwassenen (met een uitdaging). Vandaag vertel ik hoe de liefde voor paarden als 11 jarig meisje begon en hoe ik ben gekomen waar ik nu ben.


Mijn liefde voor paarden was er altijd al. In mijn familie ben ik de enige met deze genen :). Toen ik ongeveer 11 jaar oud was en nog in Duitsland woonde, had ik mijn eerste verzorgpaard. Deze merrie heette Frühlingslolle. Ik mocht haar oneindig poetsen en knuffelen, maar helaas nooit rijden.


Er gingen heel wat jaren overheen tot ik toen ik 38 jaar oud was eindelijk echt op een paard stapte en heb gereden. Mijn dochter had toen een verzorgpony op een manege. Zij was pas 6 jaar oud en kon nog niet alleen naar de manege. Hierdoor bracht ik er ook veel tijd door. Ik pakte mijn kans en besloot mijn tijd goed te benutten en ben toen zelf ook gaan lessen. Hier is het eigenlijk echt begonnen. Van een keer een les nemen, kwam regelmatig lessen. Ik was zo vaak op de manage, dus toen besloot ik zelf ook een verzorgpaard te nemen.


De volgende stap na het verzorgpaard was een eigen paard kopen, want dan hoefde ik niet te delen. Toen mijn dochter ook een eigen pony kreeg, ben ik een opleiding tot paardencoach gaan volgen. Ik ben altijd werkzaam geweest in de zorg als persoonlijk begeleider of manager. Voordat ik full time paardencoach werd, werkte ik als maatschappelijk werker.

Nadat ik mijn opleiding in september 2019 had afgesloten, startte ik mijn eigen praktijk. In het begin werkte ik er nog naast als maatschappelijk werker, maar door de snelle groei heb ik in het voorjaar van 2020 mijn baan opgezegd om mij volledig te focussen op Van Esch Coaching.

Op dit moment werk dus alleen nog maar als (paarden)coach en ambulante jeugdzorg begeleider. Het leukste aan mijn werk is om de kinderen te laten voelen dat ze ertoe doen en een stuk wanhoop wegnemen bij de ouders door het geven van uitleg en begeleiding.


Zo is Van Esch Coaching ontstaan. Van de hobby van mijn dochter tot aan mijn eigen succesvolle bedrijf. En dat allemaal rondom paarden en kinderen met een uitdaging. De volgende stap is uitbreiding naar een zorgmanege. Hier worden op de achtergrond al stappen voor gezet. Super leuk en spannend, dus stay tuned!


161 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page